Reacties genomineerden 2018

NN Investment Partners
Waardering en vertrouwen krijgen van klanten en andere beleggers… Hoe mooi is dat? Daarom zijn wij ook erg blij dat wij genomineerd zijn voor de Cash Publieksprijs; eigenlijk de mooiste prijs om te winnen.  Het is een enorm cliché, maar ook gewoon waar: het gaat om de klant, daar doe je het allemaal voor. De nominatie laat zien dat wij blijkbaar op de goede weg zijn!

Fantastisch ook dat NN Investment Partners en de Cash Publieksprijs inmiddels een hele geschiedenis hebben samen.  Wij mochten de prijs vorig jaar mee naar huis nemen en ING Investment Management, de voorganger van NN IP, kreeg de prijs tussen 2012 en 2015 maar liefst vier keer achter elkaar van de lezers van Cash magazine.

Naar mijn idee is deze ‘traditie’ mede het gevolg van het tot bloei komen van ons beleggingsplatform FitVermogen. Beleggers kunnen daar direct, zonder tussenkomst van brokers of banken, NN beleggingsfondsen kopen. Beleggen aan de poorten van de fabriek. En dat houdt de kosten laag: wij rekenen bijvoorbeeld geen service- of transactiekosten, alleen de kosten binnen de fondsen zelf.  Daarmee bereik je ook transparantie: klanten krijgen een glashelder kostenplaatje en dat is, denken wij, heel prettig. Er komen geen verborgen kosten of vervelende rekeningen aan het einde van het jaar aan te pas.

Naast helderheid is ook gemak een belangrijk onderdeel van onze propositie. Daarom bieden wij een reeks mixfondsen aan (NN Dynamic Mix I t/m V), waarmee klanten direct een goed gespreide portefeuille in huis halen. Gemaksfondsen noemen we deze fondsen, met ieder een eigen risicoprofiel, dan ook. Ze behoren bij de meest bekroonde beleggingsfondsen van Nederland, onder meer door hun sterke prijs-kwaliteitverhouding. De mixfondsen wonnen de afgelopen jaren meerdere keren op rij onder meer de vwd Cash, Morningstar en Lipper Awards en werden bekroond met de Gouden Stier. Deze algemene waardering is voor ons het bewijs van de kwaliteit van NN IP als breed fondsenhuis.

Ronald Sminia, hoofd Retail klanten Nederland

 

NN Investment Partners
Genomineerd worden voor de vwd Cash Fund Award is een eer en een erkenning voor de behaalde resultaten. Na al  meerdere keren op rij de vwd cash fund awards te hebben gewonnen, is het prettig om dit jaar wederom genomineerd te worden.  De drie belangrijkste redenen voor het succes zijn:

De omvang en stabiliteit van het NN IP Multi Asset team, waarvan de kern al meer dan 10 jaar bij elkaar is. We zijn dan ook buitengewoon trots om een mooi track record te hebben opgebouwd in zeer enerverende, maar turbulente markten.

Het volledige team staat aan de basis van dit succes. Wij onderscheiden ons op het asset allocatie proces, waarbij we te allen tijde fundamentele informatie combineren met een analyse van het marktsentiment (behavioural analysis).

Beleggen is een sport om vooruit te kijken. Wij vinden het belangrijk om stabiele prestaties te leveren en houden daarnaast een sterke focus op efficiënte implementatie en kostenbeheersing.

Ewout van Schaick, hoofd van Multi-Asset

 

NN Investment Partners
Innovatie is voor FitVermogen geen doel op zich; wij willen de dienstverlening voor onze klanten gewoon steeds beter maken. Primair heeft dit te maken met de beste ‘value for money’ van je beleggingsaanbod. Een hoge kwaliteit NN beleggingsfondsen waarin een goede afweging wordt gemaakt tussen rendementskansen en bijbehorende risico’s staat centraal. Maar ook een beperking van de kosten voor onze beleggers is cruciaal; immers, hoe minder kosten, hoe meer rendement.

Hiernaast ligt onze focus op meer gemak voor de FitVermogen-klanten, waarbij innovatie sterk om de hoek komt kijken. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld StudieFit gelanceerd, een speciale beleggingsoplossing voor het opbouwen van een studiepotje. Geen keuzestress maar een simpele ‘customer journey’.

Hiernaast werken we voor bepaalde klantengroepen hard aan een nieuwe manier van bepalen van een risicoprofiel, het zogenaamde RoboProfiling. Een geavanceerd algoritme zorgt dat we zo snel en empathisch mogelijk een relevant risicoprofiel kunnen aanreiken aan onze klanten. Die kunnen hier dan zelf verder mee aan de slag, bijvoorbeeld richting één van de NN Dynamic Mix Funds. Deze Gemaksfondsen horen bij de meest bekroonde beleggingsfondsen van Nederland.

Ronald Sminia, hoofd Retail klanten Nederland

 

Think ETF’s
Reactie Martijn Rozemuller, Managing Director Think ETF’s

 

BNP Paribas Asset Management
Parvest Equity Japan Small Cap
Parvest Equity High Dividend Pacific
Parvest Enhanced Cash 6 Months

 

Deze fraaie nominaties zijn een erkenning van de gedegen managers die deze fondsen al jaren runnen en onderstrepen de vak- en marktkennis die zij ten dienste van beleggers inzetten en de solide resultaten die zij weten te behalen.

Bij Parvest Equity Japan Small Cap staat Shunsuke Matsushima al meer dan 20 jaar – sinds de oprichting van het fonds – aan het roer en brengt zijn kwart eeuw aan ervaring in de financiële sector te berde daar waar het gaat om het kiezen van veelbelovende aandelen in het midden- en kleinbedrijf in Japan.

Arthur Kwong runt Parvest Equity High Dividend Pacific nu zo’n vijf jaar en als we de voorganger(s) van het op inkomen gerichte fonds meerekenen, komen daar nog 10 jaar aan ervaring bij. Net als Shunsuke heeft Arthur een fraaie staat van dienst waar het gaat om het kiezen van best-in-class aandelen met blik op de middellange termijn.

Parvest Enhanced Cash 6 Months (en de voor- gangers) bestaat al meer dan 10 jaar, waarvan het de laatste vijf jaar wordt gemanaged door Antonio Serpico. Hij zet meer dan 20 jaar ervaring als portfolio manager in om voor beleggers de kansen op de geldmarkt en de markt voor kortlopende obligaties zo optimaal mogelijk te benutten.

Het succes van deze managers maakt nog eens duidelijk dat ons vak een people’s business is. Terecht dat zij in het zonnetje staan.

Gerard Bergshoeff, head Wholesales Sales, Netherlands, BNP Paribas Asset Management

 

BNP Paribas Asset Management
Reactie Joep Spoor, Senior Sales Manager BNP Paribas Asset Management

 

Blue Bay asset management
BlueBay is delighted to have been nominated for a vwd Cash Fund Award. As a global fixed income specialist, we pride ourselves on creating relevant investment solutions for our clients and this nomination recognises this focus. We are positioned at the convergence point between traditional and alternative asset managers, with a heritage in both long only and hedge fund/alternative investment capabilities, which we believe enables us to best serve clients in the current market environment.

Bluebay Asset Management

 

Trustus Capital Management
Reactie Wytze Riemersma, Fondsmanager van het tcm global frontier high dividend fund

 

 

Invesco Asset Management
Wij zijn uitermate blij met de nominatie van ons fonds Invesco Pacific Equity Fund in de categorie Equity Asia Pacific.Het is een categorie met een sterke bezetting. Wij kijken dan ook uit naar de uitreiking op 8 maart van de vwd Cash Fund Awards.
May the best one win.

Willem Herman Van Der Wal, Head of Wholesale Sales Nederland

 

Hof Hoorneman Income
Hof Hoorneman is blij met de nominatie voor de prestaties van Hof Hoorneman Income Fund. Het succes van het HH Income Fund wordt verklaard door de gekozen beleggingsstrategie van dit fonds.

Het Income Fund belegt voornamelijk in hoogrenderende achtergestelde leningen van financiële instellingen en preferente obligaties van niet-financiële bedrijven met een sterke focus op Europa. De leningen waarin het fonds belegt bieden over het algemeen een uitstekend jaarlijks rendement tegen een ons inziens acceptabel kredietrisico.  Door adequaat in te spelen op ontwikkelingen in de markt, heeft het HH Income Fund over de laatste 5 jaar een gemiddeld rendement van 11,5% behaald.

Marjan Beuzenberg-Noordzij, Marketing & Communicatie

 

East Capital
We are very pleased to have been nominated again for the VWD Cash Fund Awards, which highlights the results of our investment team dedicated to create superior risk adjusted performance in Central and Eastern Europe

Olle Olsson, Head of Sales, Europe & Latin America

 

Ethenea
ETHENEA Independent Investors is pleased and honoured to be nominated for Ethna-DYNAMISCH in the Mixed Global Currency Balanced category of the 2018 vwd Cash Fund Awards. Over the last year, our team has been continuously working to reduce risk and achieve a good performance – we see this nomination as a validation of our success in these areas.